Gezichten van Vreewijk: Sjaak en Clara Sies

Sjaak en Clara zijn de oprichters van de Voedselbank in Rotterdam.

Ontstaan door min en plus bij elkaar te brengen; mensen die door omstandigheden niet meer zelf in één van hun primaire levensbehoeften konden voorzien en leveranciers of fabrikanten van voedsel die overschotten hadden.
Dat dit initiatief noodzakelijk was blijkt wel uit het feit dat er nu meer dan 140 voedselbanken zijn, verspreid door heel Nederland. De rol van de Voedselbank in de maatschappij valt vandaag de dag niet meer weg te denken, desondanks zijn voedselbanken nog steeds zelfstandige particuliere stichtingen die door vrijwilligers worden gerund.

De Voedselbank Rotterdam was de eerste en is de grootste Voedselbank van Nederland. Vandaag de dag worden er, wekelijks, in regio Rotterdam ca. 7.600 voedselpakketten gemaakt, die verspreid over 160 uitdeelpunten worden uitgedeeld aan de cliënten.

Nu Sjaak en Clara niet meer actief zijn in de Voedselbank is er weer tijd om zich op de wijk te gaan richten.

In samenwerking met Het Portaal maakt BuroB tot eind 2014 een serie korte filmportretten van bewoners van het Rotterdamse tuindorp Vreewijk. We gaan op zoek naar hun trots, naar hun betrokkenheid bij de wijk en laten zien hoe zij daar invulling aan geven. We onderzoeken wat voor hen participatie betekent. Vinden ze dat ze voldoende zijn betrokken bij de vernieuwing van het tuindorp? Welke rol zien ze voor zichzelf?

Dit is aflevering 4.
Bekijk ook de overige afleveringen.

www.vreewijkverder.nl

Samenstelling en regie: Eelco Romeijn en Perry Boomsluiter
Vormgeving: Reinier van der Horst

Gerelateerde Berichten

...