Eelco Romeijn

Digital Media Producer

30 jaar geleden begon ik met loodzware videocamera’s films te maken. Het vak heeft me gegrepen en dat is nooit meer over gegaan. Gelukkig is het gereedschap vandaag de dag een stuk lichter.

Als filmmaker heb ik een duidelijke voorkeur om films te maken voor een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld studenten, ondernemers, jonge ouders, beleggers of toeristen. Je verdiepen in die groep, leren wat zij al weten over het onderwerp, wat ze zouden willen weten, en proberen daarbij zo goed mogelijk aan te sluiten. Dat is de kunst. Het gevolg is dat je van veel markten thuis moet zijn. Een brede belangstelling en een leergierige aard komt goed van pas; Hoe communiceert deze video?, wat is de schermgrootte?, wat is de context?, is interactie nodig en hoe dan? Antwoord kunnen geven op dit soort vragen geeft mijn vak diepgang.

Hierdoor, en omdat ik al zo lang dit werk doe, ben ik langzamerhand een generalist geworden die meerdere vakken beheerst. Dat kan heel handig, praktisch en voordelig zijn, maar de beste films maak je niet alleen. Je hebt altijd te maken met opdrachtgevers, figuranten, acteurs, journalisten, deskundigen om te interviewen etc. Daarnaast zijn er talloze collega freelancers in mijn netwerk die dingen beter kunnen dan ik en waar je zo nu en dan plezierig mee kunt samenwerken.

Tegenwoordig zijn mijn producties veel vaker interactief of crossmediaal. Ook die manier van communiceren begrijp ik goed. Maar de inhoud gaat altijd voor. Of dat nou voor web is of voor mobiel.

Eelco Romeijn is te vinden op Twitter, Facebook and LinkedIn

Meer Partners