Geluidsopname Kamerkoor Rotterdam

Kamerkoor Rotterdam, begonnen als klein gelegenheidskoor, is uitgegroeid tot een amateurkoor dat de ambitie heeft om in het Rotterdamse culturele leven een gevarieerd repertoire ten gehore te brengen.
Dit strekt zich uit van de Renaissance tot hedendaagse muziek.
Het koor bestaat momenteel uit 25 leden. De zangers komen uit Rotterdam en omgeving. Tweemaal per jaar studeert het koor onder de inspirerende leiding van Hanneke Verbeek een nieuw programma in.

UITVOERING
Nog net voor het weer strakker worden van de Corona regels kon het programma van dit jaar uitgevoerd worden. Mis in D van Antonin Dvorák, een klassiek stuk Rooms-Katholieke kerkmuziek geschreven aan het eind van de 19e eeuw. De teksten zijn in het Latijn.

GELUIDSOPNAME
Het registreren van klassieke muziek is niet onze core business, maar geluid is wel een onderdeel van filmmaken waar we veel aandacht voor hebben. Na enig onderzoek besloten we voor een opname met 2 microfoons in ORTF opstelling. Tijdens de repetitie konden we op het gemak alles inregelen. Ook zijn er twee kleine, draadloze microfoons geplaatst dicht bij het orgel waardoor de definitie van het orgel beter uit komt en ook de lage tonen goed tot hun recht komen.

De uitvoering was prachtig, kijk en luister zelf maar. Een waardevolle herinnering en bekroning van al het harde werk in een half jaar repetities.

Opgenomen op TASCAM DR-70D met RØDE microfoons en 2 draadloze lavaliers bij het orgel. Camera: Sony A6400. Locatie: Breepleinkerk Rotterdam.

Gerelateerde Berichten

...