Eendracht opstappers instructie

De Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. Het schip is bijna 60 meter lang, 13 meter breed en steekt 5 meter diep. De Eendracht valt in de A-klasse schepen. Ook wel Tallships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld.

De Eendracht is gebouwd om met onervaren (jonge) mensen de zee op te gaan. Vandaar dat veiligheid voorop staat. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet in de masten geklommen te worden. Alle zeilhandelingen vinden plaats vanaf het dek. Hierdoor kan iedereen mee, en ook leren zeilen.

Instructie
Iedere meerdaagse reis begint met een uitgebreide veiligheidsinstructie. Daardoor is de boodschap compact, uniform en wordt er niets vergeten. De combinatie van beeld en geluid zorgt voor een sterk leereffect.

Zeilen met de Eendracht doe je samen. De Eendracht maakt zeilreizen in alle soorten en maten, vanuit thuishaven Rotterdam tot een Atlantische Oversteek. Voor jongeren en studenten organiseert de Eendracht zeilkampen, stages en opleidingsreizen, want jongeren het zeezeilen laten beleven, staat voor Nederlands grootste driemastschoener centraal.

Ook organiseert de Eendracht projecten zoals de Maritime Experience Day en speciale reizen voor wie buiten de boot dreigt te vallen. En wanneer mogelijk, krijgen bijvoorbeeld zieke kinderen de kans om te ontspannen op het water. Bedrijven en groepen kunnen het schip afhuren voor een besloten tocht of evenement. Mede daardoor kan de Eendracht zich blijven focussen op de doelstelling. Een bestemming naar keuze, een professionele, en grotendeels vrijwillige bemanning en smakelijke verzorging vanuit de kombuis vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke reis! Stimuleren, samenwerken, discipline, teamgeest en doorzettingsvermogen, Eendracht!

Camera en montage: Eelco Romeijn
Vormgeving: Reinier van der Horst

Gerelateerde Berichten

...