Brandgrens audiotour met de IZI Travel app

De brandgrens is de grens om het door het bombardement van 14 mei 1940 verwoeste gebied van Rotterdam. De route is blijvend in de stad gemarkeerd met lichtgevende grondarmaturen.
Een indrukwekkende audiotour leidt de wandelaar in 30 geluidsfragmenten langs de 12 km lange brandgrens, en vertelt over de stad en zijn bewoners van toen.

Kwaliteit
De Brandgrens audiotour is naar mijn mening een van de beste producties in dit genre, maar gemaakt in een tijd dat hiervoor nog geen apps beschikbaar waren. De audiobestanden moesten worden gedownload als een Zip-file, uitgepakt en handmatig in een MP3 speler worden geladen. De routekaart, een pdf, moest je uitprinten voor vertrek. Heel omslachtig en een behoorlijke drempel voor wat minder technisch aangelegde mensen. Om de route de aandacht te geven die ze verdiend hebben POI Creatives de route geschikt gemaakt voor automatische weergave in de IZI-Travel app.

IZI Travel
Met de smartphone applicatie IZI Travel is het mogelijk audiotours en virtuele musea te beluisteren en te bekijken op locatie. De app biedt toegang tot een divers aanbod, automatiseert de weergave en helpt je met navigeren langs de route.
Om niet afhankelijk te zijn van mobiel internet (en je databundel te sparen) kun je thuis, via wifi, de mediabestanden en kaarten downloaden naar de app. IZI travel is beschikbaar voor iOS, Android en Windowsphone.

Contentproductie
Op dit moment zijn we meerdere routes aan het ontwikkelen voor het IZI Travel platform. Het is robuust, gebruiksvriendelijk en goedkoop. Maar dat wil niet zeggen dat dit de beste oplossing is voor elke multimediale tour. Er zijn verschillende apps die vergelijkbare diensten mogelijk maken, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. We adviseren opdrachtgevers onafhankelijk wat het beste is; een eigen app ontwikkelen of content aanbieden in een bestaande app.

Ervaar het zelf
De brandgrens route begint bij de Veerhaven waar een ruime parkeergelegenheid bestaat. Voor de deur van het Wereldmuseum krijgt u de eerste instructies over het volgen van de Brandgrens route. Routepunt 31 is een algemeen verhaal over het bombardement. Dit kunt u vooraf (thuis) of op ieder willekeurig moment beluisteren. Voor een goede werking kiest u voor ‘download’ van de route en alle media. Dan heeft u onderweg geen internetverbinding nodig en werkt de tour het prettigst.

De Brandgrens audiotour is een pittige wandeling, maar is altijd stop te zetten om ‘m op een later tijdstip weer te hervatten.

Brandgrens app

Gerelateerde Berichten

...