Audiotour de Eet-alage over stadslandbouw

De Eet-alage van Stadslandbouwproject NoordOogst is een laagdrempelig “openlucht museum”, dat op een creatieve en inspirerende wijze de eerlijke voedselketen dichter bij de mens brengt.

NoordOogst is een plek waar de betekenis van voedsel in de stad bijzondere waarde krijgt door het realiseren van kleinschalige, duurzame stadslandbouw. Niet alleen door zelf op een ecologisch verantwoorde manier voedsel te produceren, maar ook om mensen te inspireren om bewust met eten om te gaan. Wij laten zien dat kleinschalig produceren, zowel commercieel en economisch aantrekkelijk kan zijn en tegelijkertijd duurzaam en verantwoord.

Een van de belangrijkste doelen van Stadslandbouwproject NoordOogst is om de sociale cohesie tussen verschillende bewoners te vergroten. Dit kan door ontmoeting op ons stadslandbouwproject maar ook door samen dingen te doen, zoals vrijwilligerswerk of samen te tuinieren.

Locatieve media
Deze creatieve audiotour laat u zien en vooral horen welke bedrijven er op NoordOogst actief zijn, wat ze doen en waarom.

De app is de soundtrack van een film die zich voor je eigen ogen afspeelt. Het geluid geeft een indringend beeld van het terrein; je hoort dingen die je normaal gesproken niet zo opvallen; de bijen op bloemen en in de korf, spelende kinderen bij buitenkans, knorrende varkens, een pruttelend biervat, drukte in de keuken van Stroop, vuur in de oven, zompige voetstappen in de vochtige bodem, etc.

Wandeling
De route kent geen past parcours. Je kunt het gebied zelf ontdekken. De audiofragmenten worden op de locaties automatisch afgespeeld. Tussen de verhalen door ontvangt u Radio NoordOogst. De audiotour duurt ongeveer 1,5 uur.

De verhalen beluistert u het best met een koptelefoon of oortjes.

Voor de ingang van NoordOogst is ruime parkeergelegenheid.

NoordOogst is te bezoeken tussen zons op- en ondergang. ’s Avonds is het toegangshek gesloten.

Installeren
Om de audiotour te beluisteren installeer je eerst de iziTRAVEL app.
Vervolgens scan je onderstaan de QRcode of zoek in de iziTRAVEL app naar Eet-alage.

Regie en concept: Eelco Romeijn
Soundtrack: Ton van Erp
Tekst: Peter Hendriks
Zakelijke leiding: Carla Leurs

Stem af op Radio NoordOogst voor een tot de verbeelding sprekende audiotour!

Gerelateerde Berichten

...