Verhuisbericht: POI Creatives naar Azië!

Verhuisd!
Goed nieuws! Na bijna 16 jaar met veel plezier in Kralingen gewerkt te hebben heb ik deze zomer benut om te verhuizen naar een ander bedrijfspand. De Taxus verliest zijn verzamelgebouw functie en wordt getransformeerd tot appartementengebouw. Tijd voor iets nieuws. In de zoektocht naar een nieuwe locatie wilde ik het gevoel krijgen me weer ergens voor lange tijd te kunnen vestigen, liefst in een bijzonder gebouw met geschiedenis en sfeer en dat is uitstekend gelukt!

De Stadstuin
Het Entrepotgebouw ‘De Vijf Werelddelen’ op de Kop van Zuid wordt op dit moment gedeeltelijk omgevormd tot een levendig verzamelgebouw en conferentiecentrum. De van oorsprong Utrechtse organisatie De Stadstuin heeft een langdurig contract gesloten met de eigenaar van het gebouw. Alles is erop gericht om de synergie tussen alle huurders te bevorderen. Dat de Stadstuin daarin succesvol is bewijzen de 6 andere locaties in Utrecht en Eindhoven.

Geschiedenis
Het Entrepotgebouw ‘De Vijf Werelddelen’ was in oorsprong bestemd voor de belastingvrije opslag van transitogoederen, vooral koffie, thee, suiker en kruiden. Tussen 1875-1879 is het gebouwd in utilitaire eclectische bouwstijl op initiatief van L. Pincoffs en H.A. Then-Bergh, directeuren van de in 1872 opgerichte Rotterdamsche Handels Vereeniging (R.H.V.).

In verband met de bereikbaarheid vanaf het water werd het gebouw voorzien van een eigen insteekhaven aan de Binnenhaven, de Entrepothaven. Het Vrij Entrepot was bovendien direct bereikbaar voor goederenwagons. Na het faillissement van de R.H.V. in 1882 werd na langdurig onderhandelen tussen de directie, de gemeente en het Rijk besloten dat vanaf 1 mei 1885 de gemeente Rotterdam het Vrij-Entrepot zou exploiteren. In 1997 is het pand gerenoveerd en zijn er 120 loftwoningen in gerealiseerd. Het was de eerste stap in ontwikkeling van de Kop van Zuid. De Entrepothaven werd een jachthaven en in de plint van het gebouw bevindt zich een keur aan horeca.

Samenwerking
Met de verbouw en inrichting hier nog deels aan de gang, opereren BuroB en POI Creatives sinds augustus dus vanuit het historische Entrepotgebouw. En om precies te zijn: vanuit het vroegere veem ‘Azië’. Vooruitlopend op een officiële housewarming later dit jaar, ben je natuurlijk van harte welkom om alvast eens een kijkje te komen nemen!

En voor wie daar naar op zoek is: er zijn hier nog units beschikbaar, variërend in grootte van 20 tot 200 m2. Dus wij zeggen: leuk als je onze buurman of buurvrouw wordt 😉

...