Gezond(er) worden door een spelletje te spelen.

gamification in de zorg
Begin November bezocht ik voor de tweede keer de GamesForHealthEurope conferentie in Amsterdam waar
900 wetenschappers, developers, creatieven, zorg professionals en studenten elkaar inspireerden met als doel de mens gezonder te maken met behulp van spelletjes.

Interactieve media worden als zeer effectief gezien in het beïnvloeden van gedrag. Talloze studies wijzen dat uit. En dat is hard nodig want de gezondheidszorg is hard op weg onbetaalbaar te worden. De afgelopen decennia is veel geld besteed aan voorlichting om de ongezonde levensstijl van mensen aan te pakken. Je kunt immers beter voorkomen dat iemand ziek wordt dan hem of haar te behandelen als het kwaad al is geschied. Maar steeds weer bleek het effect van campagnes tegen te vallen.

Er zijn inmiddels games die zich richten op het stimuleren van bewegen, op revalidatie, op therapietrouw en op simulatie van medische handelingen. 4 spellen hebben inmiddels zelfs de status van erkend medicijn. Prachtige cases werden er getoond in het Muziekgebouw aan het IJ.

Ik heb me vast voorgenomen aan deze ontwikkeling een steentje bij te dragen.
In 2011 produceerde POI Creatives een game die moet stimuleren dat kantoorpersoneel meer gaat wandelen in de lunchpauze. Dat moest leuker en socialer.

Het resultaat staat in de AppStore.

Probeer het eens!

Gerelateerde Berichten

Nog geen reacties.

Reageer