Sportgids Schiedam – Website Walkthrough

De ideale website of app is zo gebruiksvriendelijk vormgegeven dat iedereen zonder hulp of training alle functies ervan op de juiste manier kan gebruiken. Usability is inmiddels een heuse wetenschap geworden maar ondanks al die kennis bestaan er nauwelijks ideale websites. Daarom kan het handig zijn met een korte video de (potentiële) gebruikers even te wijzen op de mogelijkheden van een site.

Voor deze video hebben we gekozen om 4 verschillende gebruiksscenario’s te demonstreren. Zo brengen we het publiek op ideeën en kunnen we de navigatie een paar maal herhalen zodat het leer-effect het grootst is.

De video heeft, in mindere mate, ook een promotioneel doel. Om die reden hebben we 4 promo filmpjes van 10 seconden gemonteerd op basis van de animaties.

Met ingang van het najaar 2015 is de nieuwe website sportgids.nl/schiedam gelanceerd. Op deze website is nagenoeg het hele beweeg- en sportaanbod in Schiedam te vinden. Van sportvereniging tot sportschool, van wijkgericht zoeken naar een speelplek in de buurt. Alles is hier terug te vinden en op een gebruiksvriendelijke manier. Zoek je iets specifieks in Schiedam? Neem dan snel een kijkje!

Schiedam wil groeien naar de rol van regiegemeente. Deze nieuwe manier van werken houdt in dat de gemeente in veel gevallen zaken niet meer zelf organiseert en uitvoert. Dit geldt ook voor de sport. Oude activiteiten die voorheen door Sport en Recreatie werden georganiseerd zullen voor zover mogelijk in de toekomst door andere maatschappelijke partners worden overgenomen. Voor de schoolsporttoernooien is dit al gelukt en voor de seniorenactiviteiten gedeeltelijk.

Regie en montage: Eelco Romeijn
Animatie: Reinier van der Horst

Gerelateerde Berichten

...