ShakeUp! Multicam Webinar for Startup accelerator PortXL

PortXL is de eerste haven- en logistiek georiënteerde accelerator ter wereld, gericht op het cultiveren van het beste maritieme ecosysteem ter wereld. Jaarlijks worden meer dan 1000 start-ups en scale-ups gescout waarvan er uiteindelijk 15 tot 25 geselecteerd worden. Zij krijgen toegang tot een keur aan mentoren, het wereldwijde netwerk en waardevolle testprojecten met aangesloten bedrijven.

Aan het einde van het drie maanden durende programma worden de bedrijven gepresenteerd aan investeerders en klanten wereldwijd. Het evenement was dit jaar volledig digitaal en vond plaats vanuit het oudste gebouw van Rotterdam-Zuid, voormalig pakhuis ‘De Vijf Werelddelen’, ook bekend als het Entrepotgebouw.

VIRTUAL EVENT
Als platform voor alle interacties had PortXL de keuze gemaakt voor Let’s Get Digital van de Nederlandse aanbieders Eventinsight en aanmelder.nl. Met Let’s Get Digital beleef je een event alsof je er zelf bent. Geen saai webinar, maar dé volledige event experience!

Nadat je je hebt aangemeld en je virtuele badge met keycord in ontvangst hebt genomen, kom je in de lobby. Dat is de centrale plek van waaruit je het event kunt beleven. Er is een permanente livestream die een balie toont met daarachter twee behulpzame personen die iedereen welkom heten, je wijzen op actuele programma onderdelen, netwerk gelegenheden, keynotes en achtergrond info.

LIVESTREAMS
Die lobby werd livestream nr 1. We gebruikten als set de bar in het nog maar pas gebouwde conferentie centrum van De Stadstuin op de begane grond van het Entrepotgebouw. 2 presentatoren met voldoende afstand van elkaar, een interview positie voor de bar, een megagroot tv scherm in het decor voor sponsor logo’s en branding en alles uitgelicht. Een 3 camera regie en enkele instarts met interviews.

Daarnaast werd een ruimte ingericht als podium voor keynotes en een gesprek met wethouder Barbara Kathmann. Omdat iedere ruimte in het platform een aparte stream is werd ook daar een eigen videomixer en encoder geplaatst. Het was een drukke dag voor het streamteam van POI Creatives want verderop in het gebouw hadden we ook een webinar voor de Erasmus Universiteit lopen.

ERVARINGEN
Het livestreamen van evenementen zit duidelijk in de lift, uiteraard geholpen door de coronacrisis, maar de groei heeft ook een duurzaam effect. Al meer dan 15 jaar zijn we actief met webcasten en livestreaming. Zo organiseerden we ooit simultane uitzendingen vanaf het circuit van Francorchamps, vanuit een hotel in North-Carolina en uit een kantoor in Peking voor DSM Dyneema. Alle werknemers konden tegelijk deelnemen aan een bijeenkomst, elkaar zien en zelfs samen muziek maken.

Uitdagende klussen waarbij je iedere keer weer voor technische hoofdbrekens komt te staan. Die oplossen en anticiperen op wat er allemaal fout kan gaan waardoor er uiteindelijk niets fout gaat, dat is het leuke van het vak. Want live is live. Er kan niets over.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vroeger was Rotterdam de grootste haven van de wereld 💪🏼, nog steeds van Europa, maar dat is niet meer waar het om draait. De slimste en de groenste willen zijn 💚♻️, dat is belangrijk voor de vitale haven van de toekomst met volop werkgelegenheid. Innovatie is de sleutel tot dit succes. Daarom ook mijn enthousiasme tijdens de finale van @portxl #shake-up event. Dit was vlak na lancering #recoveryplan ❤️ Met steun van @havenrotterdam ⚓️ en @gemeenterotterdam brengen we MKB en grote corporates met innovatieve start-up’s in contact om uitdagingen vlot te trekken. Meldt je challenge aan!!! Fysiek bij elkaar gaat natuurlijk niet, maar een internationaal digitaal event voor honderden MKB’ers, start-up’s, studenten en maatschappelijke organisaties organiseren, daar draait @portxl haar hand niet voor om 👏🏼 👏🏼 👏🏼 @rotterdam_makeithappen @rotterdam_partners

Een bericht gedeeld door Barbara Kathmann (@barbarakathmann) op

Gerelateerde Berichten

...