Museumwoning in Vreewijk Rotterdam

Nieuw portret in de serie ‘Gezichten van Vreewijk‘. Jan Haak is een van de vrijwillige gidsen in de museumwoning aan de Lede 40. Hij is opgegroeid in die straat en heeft daar nog veel dierbare herinneringen aan. Naast de museumwinkel beheert Jan een succesvolle Facebook groep over Vreewijk.

Museumwoning Lede 40 is sinds 2010 een bekende plek in Vreewijk. Veel (oud-) bewoners hebben het authentieke pand bezocht en het Geheugen van Vreewijk laten groeien met historische foto’s en voorwerpen.
De woning geeft een goed beeld van Tuindorp Vreewijk aan het begin van de 20e eeuw. Buurt bewoners dragen ook hun steentje bij aan de museumwoning. Ze kunnen eigen voorwerpen van vroeger in het huis neerzetten.

In samenwerking met Het Portaal maakt BuroB tot eind 2014 een serie korte filmportretten van bewoners van het Rotterdamse tuindorp Vreewijk. We gaan op zoek naar hun trots, naar hun betrokkenheid bij de wijk en laten zien hoe zij daar invulling aan geven. We onderzoeken wat voor hen participatie betekent. Vinden ze dat ze voldoende zijn betrokken bij de vernieuwing van het tuindorp? Welke rol zien ze voor zichzelf?

blog_Jan_Haak

Gerelateerde Berichten

...