FAB5 Music Quizzz

Tenminste 1x per jaar organiseren Patty van Polen, Gerard Pieterman, Paul van Winden en Perry Boomsluiter de FAB5 Dance Party.
Het concept: een avond losgaan op muziek uit de jaren ’80 tot nu, waarbij populaire dancefloor killers, minder bekende danspareltjes en schaamteloze guilty pleasures elkaar afwisselen. Een avond met een net wat meer verrassende en pittige playlist dan op de “standaard” ’80’s of ’90’s party. En altijd op een toffe locatie in Rotterdam, waar plek is voor 150-250 dansfanaten.

LOCKDOWN
Dit jaar zit een dansfeest er niet in vanwege de Corona maatregelen. Daarom besloten de Fab5 een online pub/pop quiz te organiseren voor de ruim 200 leden van de (besloten)Facebook groep.

KAHOOT
Kahoot is een zeer geschikt platform om een dergelijke quiz in uit te voeren, maar het is vooral gemaakt voor uitvoering in een fysieke ruimte waarin de deelnemers naar een beeldscherm kunnen kijken, je woonkamer, een kroeg of een klaslokaal. Ook dat is dankzij Corona niet toegestaan, daarom hebben we de quiz tot een online streaming event omgevormd. Ons kantoor werd tijdelijk omgebouwd tot studio. Deelnemers zaten thuis met de laptop aan of soms zelfs voor de televisie met een Chromecast. De telefoon in de hand voor het doorgeven van de antwoorden. Het werkte prima, met dat verschil dat een stream er 35 seconden over doet voordat de vraag de huiskamer bereikt. Het duurt dus even voordat de antwoorden binnen komen, maar die tijd werd door de Fabs gezellig vol gepraat. Het werd een gezellige en leerzame avond met veel complimenten voor alle betrokken organisatoren en een levendige chat op Facebook.

LIVESTREAM

Gerelateerde Berichten

...