Covid-19 livestream concert

Tijdens deze periode van corona lockdown zitten veel artiesten en muzikanten thuis zonder de mogelijkheden om te repeteren of op te treden. Op allerlei manieren wordt geëxperimenteerd met manieren om toch iets te kunnen doen. Voor de fans, als entertainment voor de thuiszitters en als uitlaatklep voor de artiest zelf.

LIVESTREAMEN
Livestreamen is een populaire manier om een publiek te bereiken en er mee te interacteren, zeker wanneer je gebruik kunt maken van social media. Om vooraf aandacht te vragen kun je een event aanmaken en mensen uitnodigen. Alle abonnees, zowel bij Facebook als YouTube krijgen een reminder als je live gaat. Meestal worden hiervoor community-, bedrijfs- of fanpagina’s voor gebruikt.

LOCKDOWN CONCERT
VIVID 3.0 is een band van vrienden die elkaar op de middelbare school leerden kennen. Inmiddels zijn het allemaal vijftigers, maar de liefde voor muziek en het componeren van eigen werk is er niet minder om geworden. Vanwege de locatie werd besloten semi-akoestisch te spelen.

REGISTRATIE
Voor mij als filmmaker was het registreren van het concert een experiment. Hoe hoog leg je de lat voor wat betreft belichting, cameravoering en geluidsopname, zodanig dat een kwalitatief goed resultaat wordt gehaald met minimale inspanning en dat door 1 persoon in een middag kan worden uitgevoerd.
Verhuurder De Stadstuin die de kantoren en vergaderruimtes in het Entrepotgebouw exploiteert was bereid de centrale hal voor het vergadercentrum ter beschikking te stellen. Gunstige bijkomstigheid van de Stadstuin is de snelle (glasvezel) internetverbinding.

De uitzending was simultaan te zien op YouTube, Facebook en via Radio Exxact FM uit Barendrecht. De beide livestreams bereikten bijna 1500 mensen, van de radio weet ik het niet.

Fotocredit: Marijana Pajovic

Gerelateerde Berichten

...