De nacht van Emma – fundraising gala

De nacht van Emma is een unieke avond in het Stedelijk Museum Amsterdam. Kunst, muziek en ontmoeting met het doel fondsen te werven voor de afdeling neonatologie van het Emma Kinderziekenhuis.

Vier het (nieuwe) leven!

Uit de briefing:
Rotary Club Amsterdam Sloterdijk helpt graag de droom van het Emma Kinderziekenhuis in het Amsterdam UMC te verwezenlijken: een IC Neonatologie als toonaangevend expertisecentrum op wereldniveau. Met alle faciliteiten voor het gezin om dichtbij en betrokken te zijn.
En dat doen wij met een uniek en vernieuwend fundraising event!

Doel van de fundraising is om ‘Care units’ te kunnen bekostigen. Dit zijn units waar de moeder en vader van de allerkleinsten op de afdeling verblijven en tevens actief bij de zorg geïnvolveerd worden. Met de mogelijkheden om andere familieleden op wat meer afstand ook betrokken te houden. Het verbinden van generaties is dan ook een thema dat als een rode draad door het event heen zal lopen.

Videokunst
De avond die in het Stedelijk Museum Amsterdam plaats vindt, biedt bezoekers een rondleiding langs de gloednieuwe tentoonstelling over Nam June Paik, een Amerikaanse kunstenaar van Zuid-Koreaanse afkomst. Hij was een beroemd Fluxus-artiest en wordt als de uitvinder van de videokunst beschouwd.

Paik ontvluchtte Korea samen met zijn familie in 1949 via Hongkong en kwam in Japan terecht. In de Tokio studeerde hij filosofie en esthetica. Later studeerde hij muziekgeschiedenis en compositieleer in Duitsland. De premiere van Paiks TV-bra for Living Sculpture viel samen met
de landing op de maan op zondagavond 20 juli 1969.

Bestel hier uw kaarten!

Mediateam:
Projectleiding en marketing: Syto Goslinga
Art direction en ontwerp: Maarten Brandenburg
Video en digital: Eelco Romeijn
Voice-over: Marcel Strücker

Gerelateerde Berichten

...