BAM: verdieping met langere interviews

Ketensamenwerking wordt steeds vaker gezien als de noodzakelijke stap naar vernieuwing in de bouwsector. Het draagvlak wordt steeds breder en partijen zijn in toenemende mate op zoek naar het hoe en waarom.

Ook aannemer BAM is druk met dit thema. Niet alleen om het te integreren in de bedrijfsvoering, maar ook steeds meer om erover te communiceren met haar stakeholders.

Vorig jaar werkte ik met Perry Boomsluiter aan een documentaire over ketensamenwerking in de bouw. Een aantal interviews voor die film bleek zoveel zinvolle informatie te bevatten dat BAM instemde met ons voorstel om deze interviews als extra’s aan de DVD toe te voegen. Voor het grote verhaal: de documentaire, voor de verdieping: de interviews.

De interviews worden nu één voor één gepubliceerd en aangejaagd op social media.

In deze video maakt Paul Born, directeur van BAM Woningbouw, de vergelijking met de samenwerking van de bemanning in een sport roeiboot.

In deze video vertelt Ruud van Driel, hoofd renovatie van BAM Breda, over de aanpak die leidde tot een extreem korte doorlooptijd en hoge tevredenheid van bewoners. Ook zien we de agile (Lean) projectmanagement methodiek in de renovatiepraktijk toegepast.

Gerelateerde Berichten

...