Sfeerverslag opening Hilversumsche Golf Club

Ter gelegenheid van het nieuwe clubhuis van de Hilversumsche Golf Club wordt op 9 maart 2019 een gedenkwaardige opening georganiseerd, gevolgd door een groot feest. Ruim 400 leden vermaken zich op de muziek van de Hermes House Band.

Duisternis

De openingsceremonie bestond uit een voorstelling op de green. De enige verlichting bestond uit de sterren, de koplampen van 2 terreinwagens, ledjes in golfballen, mijnwerkerslampjes etc. Verder was het aardedonker. Gelukkig heb ik een camera die bekend staat als de meest lichtgevoelige ter wereld en ook een paar lichtsterke lenzen.

Symboliek

De ceremonie zit vol met symboliek. In de meer dan 100 jarige geschiedenis van de golf club brandde haar clubhuis 2 maal af, in 1932 en 1965. Het nieuwe onderkomen, ontworpen door Rappange, met rieten kap, haardkamer en hoge schoorsteen lijkt in veel aspecten op die uit 1933 van architect J. Baanders. Het clubhuis is als het ware uit de as herrezen als een Phoenix. Ook de kievit uit het logo van de vereniging speelt een rol.

Het werd een gezellige avond, niet in de laatste plaats door het optreden van de Hermes House Band. Een Rotterdams feestje in Hilversum.

Hilversum Golf Club feest, toast

Gerelateerde Berichten

...