Permanente Webinar/Livestream Studio

Een laagdrempelige, betrouwbare en flexibele manier om live online te gaan om te presenteren en les te geven, daarvoor bouwden we een permanente studio recht tegen over ons kantoor in het Entrepotgebouw in Rotterdam.

EENVOUD
Schakelaar om, licht aan en uitzenden maar. Zo simpel kan het zijn. Niet helemaal waar natuurlijk, maar zo voelt het wel. De studio is het gevolg van een aantal eerdere livestream college’s die we ad-hoc in het Entrepotgebouw faciliteerden.

DIGITAAL ONDERWIJS
3x per week wordt de studio gebruikt door docenten van de Erasmus Universiteit, maar ook andere organisaties hebben hun weg al naar het beeldenpakhuis gevonden. Je kunt er op een vrij traditionele manier lesgeven; rechtop staand, studenten in de ogen kijkend en gebruik maken van een whiteboard. Om de techniek hoef je je geen zorgen te maken. De technicus zorgt ervoor dat je optimaal verstaanbaar bent en schakelt tussen 2 camera’s, de presentatie op je computer en start eventueel filmpjes in.
Het geeft de docent de gelegenheid zich te concentreren op de inhoud en die met meer verve en enthousiasme te brengen.

INTERACTIE
Studenten ervaren de goed uitgelichte en sfeervolle set als een verademing in verhouding tot de docenten die ze in een statisch kader achter een laptop voor de boekenkast van hun studeerkamer al iedere dag zien. Ook de veel hogere beeldkwaliteit van YouTube wordt gewaardeerd. Sommige colleges zijn na een week al meer dan 5000 x bekeken! Het stellen van vragen kan mondeling via Zoom of in tekst via de chatfunktie van Youtube. Eén student volgt de chat en stelt de meest relevante vragen mondeling aan de docent. De eerste week was het heel leuk de complimenten in de chat terug te lezen. Onlangs werd een halfjaarlijkse survey gehouden onder de studenten. Ook op die reacties zijn we best wel trots.

Gerelateerde Berichten

...