Location Based Game ‘The Rotterdam Conspiracy’

POI Creatives ontwikkelde in 2010 al een volledig werkende demo, inclusief interactieve website, van een spannende location based game die luistert naar de naam ‘The Rotterdam Conspiracy’. Deze informatieve game die feiten en fictie vermengt, speelt zich af in de Rotterdamse haven en is speels gebaseerd op de kleurrijke historie van de Rotterdamse scheepswerf RDM op de Heijplaat.

Van oprichting tot de bloeiperiode en het verval van de scheepsbouw in Nederland. De mogelijke defensie orders uit Taiwan die de Tweede Kamer uiteindelijk verhinderde. Nu steeds meer mensen met een smartphone met ingebouwde gps rondlopen, groeit de vraag naar locatie gebaseerde spellen en tours. Mensen willen immers het liefst geïnformeerd worden terwijl ze vermaakt worden.

Met deze demo game hebben we laten zien dat het ontwikkelen van een dergelijke game, van idee tot realisatie, bij ons in vakkundige handen is. Het gehele project (idee, script, gamecontent productie, websiteproductie en project management) hebben wij in eigen huis uitgevoerd, in samenwerking met enkele externe specialisten.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden van een location based game voor uw organisatie te bespreken. Uiteraard kunt u ook ‘The Rotterdam Conspiracy’ zelf ervaren, wij geven u graag een demonstratie. Hieronder vindt u de trailer van het spel.

Inlogscherm van de bijbehorende website.

Gerelateerde Berichten

...