Hybride conferentie Drupaljam 2021

Drupaljam is hét jaarlijkse evenement voor Drupal gebruikers en professionals. De 2021 editie werd een hybride conferentie; alle sprekers kwamen samen in onze studio en de bezoekers waren online. Dit jaar werd samengewerkt met het Europese DrupalCon en andere internationale Drupal Camps uit België, Polen, Ukraine, Finland en Duitsland, een soort Eurovisie Softwarefestival. Drupalcon duurt 4 dagen waarvan wij 2 dagen voor onze rekening namen.

Sinds 2013 is POI Creatives betrokken bij deze door een team van enthousiaste vrijwilligers georganiseerde meetup van developers, online marketeers en content managers. We maakten aftermovies, sponsorvideo’s, promo’s, videosigning materiaal, livestreams en registreerden talloze keynote speakers. Media die de conferentie een langere levensduur geven en helpen met de verkoop van tickets.

SETS
Dit jaar bestond de livestream uit 3 onderdelen; enkele grote talkshows met 4 gasten aan tafel, een kleinere set met een bank en 2 gasten en een chromakey set waar inhoudelijke presentaties konden plaatsvinden. Daarnaast was er een camera gericht op Bert Boerland, die namens de organisatie de kijkersvragen in de chat modereerde en doorplaatste naar de tafel. Ook werd deze positie gebruikt om tijdens de pauzes tussen het hoofdprogramma door op informele wijze enkele trivia te delen met het publiek.

CONTENT
De grote talkshows van 45 minuten bevatten iedere keer 2 instarts van fragmenten van keynotes uit eerdere edities van Drupaljam, waarop de tafelgasten konden reflecteren. Alle interviews werden gedaan door freelance techjournalist Matthijs van der Pol.

TECHNIEK
De drie sets werden geregisseerd vanuit één centrale positie die tot 1 doorlopende stream werd ge-encodeerd. De stream werd embed in platform Hopin waar alle Europese bezoekers in samenkwamen.
Opgeteld gebruikten we 7 camera’s, 4 dolly’s, 11 microfoons, 4 televisies, 51 lampen, 2 audio mengtafels, 1 DMX lichttafel, 3 dimmerpacks, 3 laptops, 1 desktop, 1 greenscreen, 3 monitoren, 6 glasvezelverbindingen en 2 kratten verlengsnoeren en kabels.

ON DEMAND
De livestream is opgenomen en direct na afloop van het event uitgemonteerd tot losse clips die werden toegevoegd aan het YouTube kanaal van Drupaljam. Bekijk de hele playlist hier.

AFTERMOVIE

INTERVIEW

CREW
Belichting en regie: Eelco Romeijn
Camera: Katharina Pöhlmann en Florian Madertoner
Geluid: Marcel Strücker
Muziekproductie: Christiaan Mooij
Hospitality: Joosje Kuijpers
Locatie: Studio Vijf Werelddelen

Gerelateerde Berichten

...