Aftermovie Drupaljam:XL

Drupaljam is de jaarlijkse meetup van Drupal gebruikers en developers. Een conferentie die elk jaar groter en professioneler wordt en dit jaar voor het eerst twee dagen besloeg.

Drupal is contentmanagementsoftware en wordt gebruikt op veel websites die je iedere dag gebruikt. In Nederland bijvoorbeeld door Philips, RTL, BAM, Holland Casino’s, Naturalis, DHL en Eva Jinek. Ook dit jaar mochten we weer de aftermovie produceren.

AFTERMOVIE

Een aftermovie is tegenwoordig een bijna onmisbaar onderdeel van een conferentie. Meestal is het een sfeerverslag op basis van enthousiasmerende muziek. Leuk voor de aanwezigen om zichzelf terug te zien, leuk voor de organisatie als veelzijdige herinnering. Effectief op social media en nuttig voor de werving van de komende editie.

INHOUD

Omdat deze editie van Drupaljam 2 dagen besloeg is de video iets langer dan andere jaren. Nieuw dit jaar was de ‘businessday’, vooral gericht op mensen uit de marketing en communicatie wereld.  De dag had een sterk inhoudelijk karakter waarbij het lang niet alleen maar over Drupal ging maar ook over online best-practices, security, workflow en digitale tools in het onderwijs. Om die reden hebben we ervoor gekozen hier in de aftermovie het zwaartepunt te leggen door de sfeerbeelden af te wisselen met korte interviews met keynote speakers.

KEYNOTES

Alle keynotes zijn met 3 camera’s geregistreerd en worden voor iedereen toegankelijk gepubliceerd op YouTube. Dat sluit heel goed aan bij de opensource gedachte achter Drupal waar kennisdelen een belangrijke waarde is.

Bijzondere keynote dit jaar was die van Ron Simpson, founder van de inmens succesvolle restaurantketen ‘The Avocado Show’. Ron verteld hoe het idee ontstond, welke filosofie erachter het merk schuil gaat en hoe digitale marketing heeft bijgedragen aan de vliegende start van het concept.

FOTOGRAFIE

Naast de videoreportage mochten we ook de fotografie van het evenement verzorgen. Aan het eind van de dag werd een selectie van ongeveer 200 foto’s meteen ge-upload zodat ze gedeeld kon worden via social media.

Foto album Businessday

Foto album Communityday

Gerelateerde Berichten

...