De woningcorporatie na de Parlementaire Enquete

Nog voor de inkt van het eindrapport is opgedroogd voelen woningcorporaties de priemende ogen en hete adem van pers en burger in hun nek. Er is veel mis gegaan, dat is duidelijk. Het leidde tot een negatief imago voor de sector en de mensen die er in werken. Hoe nu verder? Hoe keer je het tij? Hoe ontstaat er weer vertrouwen onder huurders en publiek over het werk van de corporatie?

Om hierop een antwoord te hebben heeft het directieteam van Havensteder haar eigen functioneren grondig onder de loep genomen want ook in deze organisatie was sprake van ondoelmatigheid en zelfs een fraudegeval. Er is gereorganiseerd, er vielen ontslagen, ook in de directie. Dat was hard, maar noodzakelijk.

Niets verhullend
Havensteder wil maximaal transparant zijn in haar beleid en laten zien hoe ze opereert. Daarom zetten ze een opmerkelijke stap; een serie video’s over onderwerpen die een moderne corporatie bezighoudt. Onze camera mag overal bij aanwezig zijn en de interviews mogen confronterend en kritisch zijn.

Het komende jaar publiceren we ongeveer om de maand een nieuwe aflevering. Over leiderschap, over intern toezicht, over integriteit, over betaalbaarheid, enzovoort.

Dat een bedrijf dit doet is bijzonder, het mogen uitvoeren een eer.

Bekijk hier de eerste aflevering “In de spiegel” en de pilot van de serie over leiderschapskwaliteiten.

 

Gerelateerde Berichten

...