De beste Nederlandse en Vlaamse Drupal websites – Splash Awards

De Splash Awards zijn de prijzen voor de beste Drupal websites van het afgelopen jaar. Op donderdag 27 juni werden de Nederlandse awards voor de vijfde maal uitgereikt.

Met de Splash Awards wil de Stichting Drupal Nederland Drupal-leveranciers en -developers die buitengewone prestaties leveren op een voetstuk zetten, Drupal promoten en nieuwe talenten aantrekken voor de open-source community.

Ieder jaar worden de Awards groter; meer inzendingen, meer bureau’s, meer bezoekers en een strakkere organisatie. Daarom is dit jaar gekozen om de nominaties in de vorm van korte videoclips te presenteren. Dat houdt de vaart tijdens de uitreiking er lekker in en geeft afwisseling op het podium.

Nominaties

POI Creatives mocht de clips produceren op basis van de screenshots die door de bureaus zelf zijn aangeleverd. Iedere categorie (9 in totaal) had vier nominaties. Voor iedere genomineerde is 10 seconden gereserveerd. Een hele uitdaging om in zo’n korte tijd een indruk te geven van een website, maar het bleek te kunnen.

Bij de productie van deze clips werkte ik samen met Erno Brekelmans. Met zijn initiatief Itemclips.nl biedt hij een overzichtelijke methode om snel en doeltreffend animatie templates te selecteren op basis waarvan 20 seconden clips werden gemaakt. Vervolgens werden de clips door mij op lengte gemaakt en voorzien van bureaulogo’s, muziek en voice-over.

Aansluitend produceerden we 9 korte clips die de winnaar per categorie introduceerden.

Aftermovie

Onmisbaar bij ieder event: een aftermovie! Meestal een sfeerverslag op basis van enthousiasmerende muziek. Leuk voor de aanwezigen om zichzelf terug te zien, leuk voor de organisatie als veelzijdige herinnering. Effectief op social media en nuttig voor de werving van de komende editie.

Aftermovie

Splash Awards publiek
Uw cameraman in actie.
En de winnaar is…

Presentatie: Hans Kazan
Fotocredits: Rachel Viersma

Gerelateerde Berichten

...