Videosigning – branding van een conferentie

Een conferentie of congres is een tijdelijk evenement in een gehuurde ruimte. Toch wil je als organiserend bureau of commissie graag een stempel drukken op de visuele aankleding van het event; eenheid en professionaliteit uitstralen, bezoekers verrassen en ze vast in een goede stemming brengen. Video kan daar aan bijdragen. De beamers hangen er al en de geluidsversterking staat al aan terwijl bezoekers binnendruppelen. Een goed moment om langzaam, heel subtiel, de spanning op te bouwen en sfeer te scheppen.

 
Drupaljam is de jaarlijkse meetup van Drupal gebruikers en developers. Een conferentie die elk jaar groter en professioneler wordt en dit jaar voor het eerst twee dagen besloeg. De website is het centrale punt in de marketing, ticket sales, sponsorwerving, zaalplanning, agenda en communicatie rondom het event. Voor de website wordt ieder jaar een andere vormgeving ontworpen, compleet met styleguide en mediakit. 
 
Branding
Daardoor was het vrij eenvoudig om een serie videobeelden te maken die als visual loop kunnen worden weergegeven. Iedere keer een passend, soms fascinerend videobeeld uit onze stockshot library in de achtergrond met een logo eroverheen.  Pure eyecandy!
Tijdens de inloop en in de pauzes tussen iedere keynote werd de videosigning ingestart. 
 
De algemene branding shots zijn afgewisseld met sequenties waarin de sponsorlogo’s zichtbaar zijn. 
 
De muziek onder de signing video is in 2018 speciaal gecomponeerd voor Drupaljam door Christiaan Mooij.  Ook in de aftermovie komt zijn muziek terug.
 
Dagopener
Na de rustige intro volgde een flitsende dagopener video om iedereen meteen op scherp te krijgen. Deze clip is samengesteld uit 163 foto’s van eerdere edities van Drupaljam. 

Behalve de videosigning maakten we ook 2 clips voor social media en een aftermovie voor dit event en verzorgden we de fotografie op beide dagen.

Gerelateerde Berichten

...