WHOISJW? documentaire over online ondernemen

WhoisJW? is een film over Nederlands best bewaarde internetgeheim: de JW Player en de maker ervan: Jeroen Wijering.

Tientallen miljoenen mensen gebruiken deze player bij het kijken naar een online video, vaak zonder het zelf te weten. De JW Player wordt toegepast in honderden miljoenen webpagina’s waaronder veel prestigieuze websites als whitehouse.org, barackobama.com, NASA, Disney, CNBC, Epic Games, IMDB, NOS.nl, Uitzendinggemist, Harvard University, Al Jazeera, Intel, Nasdaq e.v.a.

In 2005 en 2006 was de JW Player zelfs het visuele middelpunt van YouTube.
Voor het gebruik van de player betaalde YouTube 15 euro, maar de aandacht die de player hierdoor kreeg bleek van onschatbare waarde!

Inmiddels heeft Jeroen zijn software ook zakelijk succesvol in de markt gezet. De JW Player is nu onderdeel van het in New York en Eindhoven gevestigde bedrijf Longtail Video en inmiddels gewaardeerd op tientallen miljoenen.

Jeroen Wijering (1980) is dus behalve een creatief ontwerper ook een zeer succesvolle jonge ondernemer. Zijn verhaal is een inspiratiebron zijn voor andere jonge mensen die overwegen na hun studie te gaan ondernemen.

Dat is de reden waarom regisseur Eelco Romeijn en producent Marco van der Ploeg van PictureThis.tv in 2009 het initiatief namen om in eigen beheer een documentaire te maken over de JW Player en de weg naar zakelijk succes.
De strategische keuzes die JW maakt, de betrokkenheid die hij toont bij zijn product, de weg naar startkapitaal en het op het juiste moment samenwerking zoeken met anderen komen in de documentaire duidelijk tot uiting.

Veel kranten, bladen, blogs en websites publiceerden over de documentaire of gebruikten de film als researchbron voor eigen artikelen.

Bekijk hier de volledige film:

Poster_WhoisJW_bw-

Gerelateerde Berichten

Nog geen reacties.

Reageer