Conferentie dagopener

Zaal geregeld, sprekers geboekt, catering georganiseerd en tickets verkocht, je conferentie kan beginnen.
Hoe kun je al je bezoekers vanaf de eerste minuut in een goede stemming brengen zodat de dag niet meer stuk kan? Met een inspirerende video natuurlijk!

OPEN UP
Het thema van de Drupaljam van dit jaar was: Open Up. Een woord met meerdere betekenissen. Er werd aansluiting gezocht met andere open-source software platformen, maar je kunt er ook een mindset van het publiek bij denken. Sta je open voor anderen? Voor contact, voor kennis, voor inzichten van een ander? Of bouw je juist een muur om je heen?

CREATIEF PROCES
Na een lange zoektocht kwam ik op een prachtig nummer van Matt Simons waarvan 2 coupletten precies dit gegeven verwoorden. De soundtrack was helder, nu het beeld nog.
Behalve het thema was er nog een wens van de opdrachtgever die gecommuniceerd kon worden; het was de twintigste editie van Drupaljam. Een mijlpaal. Nu is de organisatie altijd goed georganiseerd met het verzamelen van foto’s van bezoekers dus de wens was om een compilatie te maken.
Ik selecteerde 192 fotos uit deze onvoorstelbaar grote bron. Hoe beide verhaallijnen samenkomen zie je in onderstaande video die me na afloop veel complimenten opleverde.

Gerelateerde Berichten

...