Over de grens: ondertiteld

Nederland telt naar schatting honderdduizend ongedocumenteerde vluchtelingen. Daarvan begeven zich er zo’n 20 duizend in Rotterdam. Zij hebben steeds meer moeite om in eigen levensonderhoud te voorzien. Vijf tot tien procent van het aantal vluchtelingen in Rotterdam klopt aan bij de Pauluskerk voor korte of langdurige zorg. Zij redden het niet langer zonder hulp en dit percentage neemt snel toe.

Gemaakt voor een lesprogramma voor middelbare scholieren.
pauluskerkvluchtelingenwerk.nl

De video is ook ondertiteld voor het (offline) gebruik in scholen. En heb je eenmaal de ondertitelfile, dan is het een koud kunstje om hem ook in YouTube te importeren. Dat is niet alleen handig voor doven en slechthorenden, of zoals hier bij iemand die niet zo duidelijk Nederlands spreekt, maar kan ook nuttig zijn voor de vindbaarheid van de video. Google weet door de ondertitels immers precies waar de film over gaat.

Een handige feature bij ondertitelde YouTube video’s is dat je een transcript van de film kunt laten meelopen. Het lettertype, de grootte en kleur van de ondertitels kun je ook naar eigen smaak aanpassen. Probeer het eens!

Subtitle options YouTube

Ondertitels werken overigens alleen in een webbrowser. Youtube apps op tablet of smartphone ondersteunen het (nog) niet.

Gerelateerde Berichten

...