Livestream: Lancering INSIDE

Inside is dé online plek om samen te werken met de makers en het onderwijs in het Rotterdam Makers District. Op 21 september werd het platform gelanceerd met een livestream vanuit de prachtige Citrusveiling in het Merwe-Vierhavens gebied.

Online Platform
Inside is dé zoekmachine van het Makers District. Met Inside heb je een heel innovatienetwerk tot je beschikking. Hier komt vraag & aanbod bij elkaar, een netwerktool à la Linkedin, evenementenoverzicht en nieuws. Vanaf nu hoef je niet meer op zoek. Op Inside vind je alles en kom je snel in contact met de juiste persoon.

Rotterdam Makers District
Het Makers District, bestaand uit de gebieden RDM Rotterdam en Merwe-Vierhavens (M4H) leent zich er perfect voor, jonge bedrijven kunnen hier doorgroeien naar grote gevestigde ondernemingen.

Grote bedrijven kunnen hier experimenteren met nieuwe producten of processen. Er worden nieuwe technologieën uitgedacht, getest en toegepast. Deze nieuwe technologieën zijn gebaseerd op digitalisering, robotisering, additive manufacturing, en op het toepassen van nieuwe, duurzame energie en materialen. Dit maakt het Makers District tot een proeftuin en etalage van de nieuwe economie. Voor iedereen zichtbaar.

De meerwaarde van het Makers District zit niet alleen in de fysieke ruimte, maar vooral ook in een bedrijfsklimaat dat samenwerking en ondernemerschap stimuleert en versterkt. De samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen in de regio is cruciaal. Jongeren maken hier kennis met de technieken van de toekomst.

Livestream
De livestream is opgezet met een 3 camera opstelling en bevatte verschillende video-instarts waaronder een interview met de nieuwe uitbater van de Citrusveiling dat we diezelfde ochtend nog opnamen. De locatie leent zich uitstekend voor evenementen zoals deze, dus die gaan we vast vaker gebruiken.
Na afloop monteerden we een samenvatting van de uitzending en zorgden we voor een ondertitelde versie voor maximale toegankelijkheid voor doven en slechthorenden.

Gerelateerde Berichten

...