Groei en bloei in Rotterdam-West

De Rotterdamse wijk Tussendijken scoort niet goed als het gaat om veiligheid, de kwaliteit van de buitenruimte en de sociaal-economische positie van zijn bewoners. De wijk gaat gebukt onder het stigma van “kansarme wijk”.

Criminaliteit, drugs, witwas praktijken, straatcultuur, chronische ziekte, werkloosheid, armoede, eenzaamheid, schulden…

Om meer inzicht te krijgen in de problematiek en hulpvragen van bewoners heeft de gemeente Rotterdam in 2015-2016 vele honderden huis-aan-huis gesprekken gevoerd, ook wel een blok-voor-blok aanpak genoemd. Wat onder meer opvalt aan die gesprekken, is dat veel bewoners weliswaar kampen met uiteenlopende problemen, maar dat de saamhorigheid en energie in de wijk relatief groot is.

In deze film vertellen vijf wijkbewoners hoe zij zich voor de wijk inzetten; hoe zij de ontmoeting en connectie tussen wijkbewoners proberen te versterken, mensen met “een afstand tot de arbeidsmarkt” proberen te helpen en te emanciperen en in dat proces vaak hun eigen, persoonlijke situatie nadrukkelijk weten te verbeteren.

Een “feel-good movie”, zonder dat wij als makers of gemeente Rotterdam als onze opdrachtgever de ogen willen sluiten voor alles wat minder goed gaat in de wijk.

Wil je de film ondertiteld bekijken? Klik dan op de button ‘cc’ onderaan het videobeeld en kies voor ‘Nederlands’. Er is ook een ondertitelde versie waarbij de ondertitels vast in het beeld staan.

Samenstelling en regie: Perry Boomsluiter en Eelco Romeijn

Gerelateerde Berichten

...