Gebiedsontwikkeling Delfshaven Schans/Watergeus

Historisch Delfshaven en Schans-Watergeus: er zijn weinig aangrenzende buurten in Rotterdam waartussen de contrasten zo groot lijken als hier. Het uiterlijk van de buurten, de mensen die er wonen, de opgaven die er spelen: het lijkt een verschil van dag en nacht.

Samen met wijkpartijen en bewoners wil de gemeente Rotterdam nu een duidelijke impuls aan de buurten geven en de problemen in samenhang aanpakken.

Ontdekkingstocht
In deze film gaan we als makers op ontdekkingstocht in het gebied. We praten met bewoners, ondernemers en bezoekers over hoe zij naar de buurten kijken; waar ze tevreden of trots op zijn en wat hen zorgen baart of frustreert. We laten ons verrassen door hun betrokkenheid, nuance en humor.
Niemand in de film is vooraf geproduceerd en er treden geen beleidsmensen op in de film. De vrijheid die we daarbij kregen van de opdrachtgever is prijzenswaardig. Het leidt tot een geloofwaardige film.

Geschiedenis
Rode draad door de film vormt de geschiedenis want dat is een belangrijke verbindende factor. Weten wat de achtergrond is van je wijk kan bijdragen aan de betrokkenheid van de bewoners en dat is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van iedere gebiedsontwikkeling.

Cultuurhistorica Marinke Steenhuis schetst de historische ontwikkeling van Historisch Delfshaven en legt uit hoe dit unieke stukje Rotterdam zichzelf in de loop der tijd steeds opnieuw heeft moeten uitvinden want door de eeuwen heen hebben diverse economische stormen er hun sporen achtergelaten. Natuurlijk zijn we in de film verre van compleet in het beschrijven van de geschiedenis. We hebben juist die gebeurtenissen geselecteerd die van blijvende invloed op het stadsbeeld van Delfshaven zijn geweest.

Samenstelling en regie: Perry Boomsluiter en Eelco Romeijn

Ondertiteling
Voor wie daar prijs op stelt (zoals doven en slechthorenden) is de film ook ondertiteld. Deze versie vind je op het YouTube kanaal van Gemeente Rotterdam en bijvoorbeeld in het Twitterbericht hieronder.

Gerelateerde Berichten

...