Ernst Bobbie & de rest – avonturen met de boswachter

In de zomer van het jaar 2000, net een paar maanden nadat ik mijn baan bij RTL Nederland had opgezegd, werd ik gevraagd om de montage te doen van een heel seizoen van de populaire kinderserie Ernst Bobbie en de rest, een klus van een paar maanden.

Nog tijdens de draaiperiode begon de montage. Bijna elke dag werd er een krat met Digibeta tapes bezorgd en een spotlijst van de regie assistente waarop stond aangegeven welke takes bruikbaar waren. Daarna moest je het materiaal inladen in de computer, een methode die destijds nog vrij ongebruikelijk was. Nadat alle drama scenes verwerkt waren kwam de regisseur nog 2 weken naast me zitten om de scenes te fine-tunen, effecten aan te brengen etc. Vervolgens monteerden we 13 videoclips want elke aflevering bevat een liedje. Dat deden we in een tapeset omdat die meer effecten bood dan de NLE.

Kort geleden kocht ik een oude Digibeta machine, haalde drie kratten met oude Betacam tapes van zolder en digitaliseerde de leukste filmpjes die ik tegen kwam.

Bekijk hier een paar liedjes van Ernst en Bobbie.

Regie: Tjepke Zijlstra
Camera: John Kwant
Montage: Eelco Romeijn

Overige clips op Vimeo

Gerelateerde Berichten

...