E-learning voor NS medewerkers.

Wanneer zich een ernstige verstoring van de dienstregeling voordoet zet NS vaak extra mensen in. Die geven informatie en verwijzen reizigers bijvoorbeeld naar ingehuurde bussen. Voor deze acute personeelsbehoefte kan NS een beroep doen op kantoormedewerkers die zich speciaal voor dit soort klussen vrijwillig hebben opgegeven.

Als onderdeel van een e-learning programma hebben we de praktijkervaringen van 6 mensen vastgelegd. Daardoor wordt de stof persoonlijker en realistischer. Het motiveert deelnemers om het maximale uit de training te halen.

De statements van de medewerkers zijn geselecteerd op basis van interviews die de e-learning ontwikkelaars en de eigen onderwijskundigen van NS hebben gehouden met de vrijwilligers.

Voor de opnamen hoefden we nergens op een koud perron de klanten van NS in de weg te staan; in het Utrechtse hoofdkantoor is een zaal met een nagebouwd perron en ticketshop, het Trefpunt. Voor mij was het de tweede keer dat ik daar een instructiefilm draaide. De eerste keer was ruim 10 jaar geleden voor de introductie van de nieuwe lijn bedrijfskleding.

NS-point
Omdat het om een productie voor intern gebruik gaat kan ik hier geen fragmenten laten zien.

Regie: Ronald van der Heijden
Camera en montage: Eelco Romeijn

...