De popfestivals van 1997

Het einde van het jaar nadert, alle deadlines zijn achter de rug en de eerste staan pas voor begin 2018 gepland. Tijd om op te ruimen.

Zoals je misschien weet werkte ik tussen 1993 en 2004 in televisieland, met name voor Holland Media Groep, zoals de moeder van RTL4, RTL5 en Veronica destijds heette. Uit die tijd staat er nog een kratje Betacam banden stof te vergaren op mijn kantoor. De laatste weken van december lenen zich prima voor het digitaliseren en archiveren van dat materiaal.

Blij verrast vond ik de voormontage van het programma PopCruise; een rondgang langs popfestivals die in de zomer van 1997 hebben plaatsgevonden.

Zo is er aandacht voor kleine festivals als Bospop tot grote festivals als Dynamo Open Air. Behalve sfeerbeelden van het festival is er ook aandacht voor de backstage ploegen zoals de mensen van het licht die al drie dagen van te voren beginnen met werken en er zijn interviews met de artiesten.

Deze voormontage maakte ik samen met eindredacteur Jeroen Jorna, waarna er kortere afleveringen met titels en voice-overs werden gesneden.

Nu het buiten koud en donker is kun je deze zomerse film van 60 minuten hier bekeken. Word je blij van!

Zender: Veronica (HMG)
Productie: Holland Media House
Montage: 5 machine Betacam SP naar Digibeta.

Festivals: Tropical Festival Scheveningen, Pinkpop, Bospop, Waterpop, Dynamo open air, Parkpop, Lowlands, Wâldrock, Mystery Land etc.

Bands: Biohazard, The Original Kids, Trafassi, Live, Cradle of filth, Total Touch, Rowwen Hèze, G. Love & Special Sauce, The Hellacopters, Shaggy, Bettie Serveert, Dead Moon, Atari Teenage Riot, Osdorp Posse, The Gathering, etc.

Waldrock 1997

Gerelateerde Berichten

...