Live Streaming en Webcasting

Onder livestream of webcast wordt verstaan: het integraal uitzenden van een evenement op internet.
Dat kan live, maar ook on demand. POI Creatives biedt beide mogelijkheden aan.

Langer plezier, meer bereik
Een webcast geeft events een langere levensduur en een veel groter bereik. Bezoekers waarderen de mogelijkheid dat ze direct na afloop een presentatie kunnen delen via social media wanneer ze onder de indruk zijn.
Niet altijd wegen de hogere kosten van live uitzenden niet op tegen de meerwaarde ervan. Vooral als voor het onderwerp de actualiteit en interactie met het publiek heel belangrijk is, is een livestream nuttig.

Registratie
Voor het opnemen van een evenement voor webcast worden 1 of meer camera’s verbonden met een regieset gebruikt. De montagetijd is dan minimaal en de opname kan na afloop meteen online worden gepubliceerd. Onze uitzendingen onderscheiden zich door een optimale beeld- en geluidskwaliteit.

Interactief
Voor de live uitzending creëren we een speciale event webpagina waarop interacties rondom de uitzending mogelijk zijn. Inlogscherm, agenda, chat, polls, comments, document sharing, Twitter en Facebook buttons, social media monitoring, Google analytics etc.

Alsof je er zelf bij bent
Steeds meer locaties zijn aangesloten op het glasvezelnet. Dat maakt hoge kwaliteit (HD) webcasts mogelijk. Ook onze thuisbasis Rotterdam heeft verschillende evenementenlocaties die hierdoor heel geschikt zijn voor livestreaming.

Vanuit ons kantoor in Rotterdam Kralingen kunt u binnen 5 minuten live het internet op. Iets nieuws te melden, event uitverkocht? Kies voor webcast!

Waar kunnen we mee helpen?