Wat voor werk doet een cameraman?

Bij basisschool Smitshoek in Barendrecht hebben ze een leuk project: Film en Televisie.
In de kringgesprekken van klas 1-2 gaat het over de camera, kabels, microfoon, statief, film/studiolampen, regisseur, schminken, de kleedkamer, het decor en scenes opnemen. Ook proberen ze een eigen aflevering van Koekeloere te maken (school tv) met handpoppen van Moffel, Piertje, Arie en Flip de Beer. Op de tafel in het midden van de klas is een televisiestudio gebouwd met Playmobil camera’s en poppetjes.

Het was een hele eer om deze kids van 4 en 5 jaar een half uurtje te mogen vertellen over een leuk aspect van mijn werk; de camera. Hoe dat werkt, waarom die tv dingen zo groot zijn en dat het gaat om gereflecteerd licht te vangen in de lens. Dat het leuk is om de kijker te laten geloven dat iets “echt” gebeurt terwijl het in werkelijkheid stapje voor stapje in elkaar gezet wordt.

P1050344P1050347

 

 

 

 

Het is nog best lastig je vooraf in te leven in het kennisniveau van zulke jonge kinderen, mijn eigen bloedjes zijn inmiddels al volwassen, maar volgens mij begrepen ze het wel. En allemaal wilden ze wel even door de zoeker kijken.

“Of ik beroemd was”, vroeg er een. Nou nee, dat niet. En die behoefte heb ik ook helemaal niet. Het is wel leuk om met beroemde mensen te werken natuurlijk, maar aan deze kant van de lens word je niet zo gauw beroemd.

Dus, mocht er over 20 jaar een nieuwe generatie cameramensen uw beeldscherm veroveren, dan is de kans groot dat er een paar uit Smitshoek bij zijn.

Gerelateerde Berichten

...