VvE 010: ervaringen van huiseigenaren

VvE-010 is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Rotterdam en de woningcorporaties Woonstad Rotterdam, Woonbron en Stichting Havensteder.
VVE-010 is onafhankelijk en kiest daarbij steeds voor het belang van de eigenaren.

Waarom is een actieve VvE belangrijk?
Ook al kost het af en toe wat vrije tijd: een goed functionerende VvE is belangrijk voor alle betrokkenen. Alleen een actieve VvE zorgt voor een structureel goed onderhouden appartementengebouw. Een actieve VvE zorgt voor regelmatig onderhoud en voorkomt zo verwaarlozing, te hoge kosten en ingrijpen door de overheid.

In de oude Rotterdamse stadswijken zijn veel kleine VvE’s die slecht of niet functioneren. Het onderhoud is niet goed geregeld met verval als gevolg.

In de zogenaamde Projectmatige Aanpak zijn de afgelopen jaren enkele honderden van deze kleine VvE’s gericht benaderd. Het ging om aanschrijfwaardige VvE’s in een aantal aandachtswijken die door de gemeente en de woningcorporaties zijn geselecteerd.

VVE-010 helpt VvE’s om aanschrijving door de gemeente te voorkomen. Meedoen is geheel vrijwillig. VvE’s die meedoen, kiezen voor het totaalpakket en krijgen deskundige begeleiding van onze adviseurs. Daarnaast komen zij ook in aanmerking voor de financiële regeling van gemeente Rotterdam.

...