Splash Awards uitreiking met Steven Kazan

Website in Drupal opgeleverd, klant blij, bezoekers blij en dan? Hoe weet je hoe jouw website zich verhoudt tot anderen in branche? Is ie zo briljant als jezelf, je collega, je baas of je bureau denkt?
De Splash Awards worden sinds 2014 gehouden in Nederland. Deze jaarlijkse traditie werd in het leven geroepen door de Drupal community om de beste Drupal projecten in een welverdiend spotlight te plaatsen.

Het gaat goed met de Splash Awards; in 2017 volgde Duitsland waarna ook Denemarken, Frankrijk en Roemenië een eigen Splash Awards organiseerden. Vele landen hebben aangegeven dit voorbeeld te willen gaan volgen.

CORONAPROOF LIVESTREAM
Ook dit jaar kon de ceremonie nog niet in real life plaatsvinden. Vandaar dat werd gekozen voor een livestream. Alle 40 genomineerden verzamelden zich in Zoom, de overige geïnteresseerden zoals opdrachtgevers en collega’s van de bureaus bekeken de uitreiking via YouTube.

Zodra de winnaar in een categorie bekend was gemaakt schakelden we uit de regie naar de Zoom waar het winnende bureau al was voorgeselecteerd. Zo konden we de winnaars onmiddellijk feliciteren en kon het bureau kort reageren of het project toelichten.

IMPROVISEREN
Steven Kazan zou dit jaar, in navolging van de uitreiking door zijn vader in 2019, de honneurs waarnemen maar belandde in een extreme file en kwam uiteindelijk drie kwartier te laat in onze studio. Hulde voor de organisatie die op het laatste moment besloot de uitreiking zelf ter hand te nemen, maar ook aan Steven die aansluitend alsnog zijn kunsten vertoonde.

Improviseren zal altijd een deel uitmaken van een live uitzending of stream. Dat er dingen anders kunnen lopen dan voorzien is juist een deel van de extra spanning van live. Zowel voor het publiek als voor de crew en organisatoren. Met een beetje creativiteit en lef is er altijd wel een oplossing te bedenken.

Dit jaar vonden de Splash Awards online plaats op 28 oktober 2021.

Regie en techniek: Eelco Romeijn
Geluid: Marcel Strücker
Slideshow: Jeroen van den Berg
Presentatie: Bert Boerland
Studio: De Vijf Werelddelen

Gerelateerde Berichten

...