Portret van schilder Erik Renssen

Erik Renssen werd geboren op 5 juni 1960, in Deventer, Nederland. Toen hij opgroeide, ontwikkelde hij een oprechte interesse in, en respect voor de schoonheid van mensen en voorwerpen. Wat maakt schoonheid? In zijn deels onbewust zoeken naar antwoorden vormt hij en vormen bestudeerd in de natuur en architectuur en zocht naar harmonie en schoonheid in onder andere klassieke muziek. Hij leerde timmeren van zijn vader en grootvader door te kijken, kijken en kijken…, zoals hij zelf zegt.

Kunst kwam pas later. Renssen begon met tekenen en later schilderen en met het werken met olieverf op 24 jarige leeftijd. Twee jaar later verhuisde hij naar Amsterdam waar hij werkte bij een groot architectenbureau. Hij las en tekende architecturale plannen, studeerde grafisch ontwerp en internationale architectuur. Maar hij bleef ook altijd enthousiast schilderen.

Na zijn eigen interieur en bouwbedrijf te hebben gehad, concentreert Renssen zich sinds enige jaren volledig op het schilderen. Het grote aantal doeken wat inmiddels in Nederland maar bijvoorbeeld ook in Parijs, Milaan en Hannover in bezit is in privé collecties, stimuleert deze harde werker om steeds weer nieuwe en verrassende doeken te maken.

Regie en montage: Eelco Romeijn
Camera en licht: Gerwin Nysingh

Op verzoek van de schilder hebben we eind 2013 de film ondertiteld in het Engels. Eerder werden er ook een aantal stills uit de film opgenomen in een boek over Erik Renssen. Leuk om te merken dat ruim 6 jaar na de productie de film nog steeds goed gebruikt wordt.

Gerelateerde Berichten

...