Location Based Media

Er kan zoveel meer met je mobiel dan alleen Facebooken, WhatsAppen en Wordfeuten, want een beetje smartphone heeft meer functies dan een Zwitsers zakmes. Gebruik die dan ook!

Een van de meest krachtige toepassingen is navigatie met GPS.
Een systeem van 24 satellieten ter waarde van honderden miljoenen dollars staat je ter beschikking om je te vertellen waar je bent. En dan ben je ook nog overal verbonden met het internet. Juist deze slimme combinatie maakt het je mogelijk informatie te ontvangen die speciaal op jouw locatie is afgestemd.

App contentproducties voor toerisme zijn vooral interessant voor de volgende sectoren: 

Erfgoed
Natuurlijk was vroeger niet alles beter, maar wel anders. Hoe anders? Hoe zag het er hier uit, wat gebeurde er hier lang geleden, wie woonde of werkte hier en welke belangrijke historische gebeurtenis heeft hier plaats gevonden?

GPS apps tonen een dimensie die je met je eigen ogen en oren niet meer kunt waarnemen: de geschiedenis! En daarvoor hoef je niet altijd in de boeken te duiken of een stoffig museum in.
De geschiedenis ervaar je het meest indrukwekkend op de plaats waar het gebeurde. Multimediaal, op je smartphone.
Jij bent in het hier en nu, je telefoon vertelt het hier en toen.

Duik er eens in onder!

Natuurbeleving
Nederland is een mooi land. Ondanks onze hoge bevolkingsdichtheid zijn er nog veel gebieden die we natuur noemen.
In de natuur kun je ontspannen, genieten van rust en frisse geuren. Dieren of planten spotten, een stevige wandeling maken of mountainbiken, mooie foto’s maken en zelfs schatten zoeken.
Maar hoe ontdek je de mooiste plekjes? Hoe weet je op welke plek die zeldzame vogel broedt? En hoe motiveer je je kids om mee te gaan wandelen?

Verschillende organisaties voor natuurbeheer bieden routes aan. Soms alleen een uitgestippeld pad, soms voorzien van multimedia in de vorm van mp3 routes of games. Kinderen vinden het geweldig om met het kompas scherm van een gps te wandelen. Zeker als er aan het eind een schat te vinden is.

Architectuur
Iedere vierkante meter in Nederland is ingericht en vormgegeven. Om iets te zeggen over architectuur hoef je geen architect te zijn. Iedereen heeft wel een gevoel bij een gebouw of plek, iedereen is expert, iedereen kan meepraten over architectuur!

Richt de camera van je telefoon op een gebouw en zie in het scherm het gebouw met daaroverheen een digitale informatielaag.
Kijk bijvoorbeeld hoe het oorspronkelijke ontwerp van dat gebouw eruit zag, lees meer over de oorsprong en architect van het gebouw of vergelijk het met een ontwerp van een andere architect.

Door gebruik te maken van geavanceerde 3D-weergave laat augmented reality midden in de stad via je telefoon ook zien wat er niet is. De stad zoals zij was, bijvoorbeeld door gebouwen te tonen die er vroeger stonden. De stad zoals zij had kunnen zijn, door maquettes en ontwerptekeningen te tonen van alternatieve ontwerpen die nooit zijn gerealiseerd. En de toekomst van de stad, door artist-impressions te tonen van gebouwen in aanbouw, of gebouwen die in de planning staan.

POI Creatives bestudeert voortdurend het aanbod van location-based apps voor de erfgoed, natuur en toerisme sector. Ook eens brainstormen of zoiets voor uw organisatie toepasbaar is? Hieronder staat ons telefoonnummer.

...