Interacties om video

Iedere video op internet kent een vorm van interactie. Al was het maar de startknop van de player. POI Creatives adviseert graag over de beste manier van interactief publiceren van een video.

Een paar opties:

Sharing
Soms is eenvoudig embedden van de video genoeg, maar vaak kun je meer rendement (kijkcijfers) uit een video halen door bijvoorbeeld eenvoudige embedcode’s aan te bieden waardoor de video makkelijk op fora en blogs kan worden overgenomen.

Recommendations
Wat er gebeurt er als de video is afgelopen kun je beïnvloeden. Je kunt thumbnails laten zien met links naar andere video’s. Die moeten dan wel relevant zijn natuurlijk. Ook kun je een klikbare link tonen. Dat wekt beter dan een url in beeld die je moet overtypen.

Abonneren
Een abonnee op Youtube is veel waard. Iedere keer als je een nieuwe video publiceert krijgt een abonnee een email met een mededeling daarvan. Dat werkt echt goed!

Vraag om delen
Lang niet iedereen weet dat de abonneer mogelijkheid bestaat. Vraag het gewoon aan het eind van de video. Door een titel in beeld of in de commentaar tekst. Vraag ook om de video door te sturen.

Chat
Wie online video bekijkt heeft vaak de behoefte te reageren. Gewoon een comment plaatsen of een hele discussie aangaan, het kan allemaal. Er zijn methodes om betaalde chatberichten te tonen en daarmee geld te verdienen met je stream. Dit wordt steeds gangbaarder in populaire streams.

Annotaties
In Youtube kun je ook gedeeltes van het beeld aanklikbaar maken. Daar zijn leuke toepassingen voor te bedenken. Bij een bepaald onderwerp kun je in een hoekje een link opnemen naar achtergrond informatie of je kunt in de video vragen stellen en de kijker antwoord laten geven door op een knop in het videobeeld te klikken.

Ondertiteling
In iedere online video kunnen we ondertiteling aanbrengen die net zo werkt als op een DVD. Je kunt het dus op ieder moment in- of uitschakelen. Ondertitelde video is niet alleen een service voor anderstaligen, ook slechthorende kijkers hebben er profijt van. En mensen die zonder geluid kijken, bijvoorbeeld in de trein.
Maar een van de sterkste argumenten is dat een toegevoegd transcript of vertaling de video goed doorzoekbaar maakt voor Google en daardoor hoger schoort in zoekresultaten.

Statistiek
Youtube toont aan iedereen hoeveel mensen een video hebben bekeken. Dat wil je niet altijd aan de grote klok hangen. Maar ook via andere videohosting diensten kun je heel uitgebreide statistiek bekijken. Die is dan alleen voor de maker of de uitgever zichtbaar.

Pay per view
Met Digital Rights Management systemen of met webshop techniek kun je geld verdienen met video. Geef een stukje van je content kado en vraag geld voor het complete verhaal. Voor online cursussen en e-learning een geaccepteerd verschijnsel. Mensen raken steeds meer gewend om ergens voor te betalen op internet.

VideoGames
Nog leuker is een uitgebreide interactieve schil om de video’s te programmeren. Stel vragen, geef opdrachten, en geef direct feedback op de antwoorden. Dat kan met video. We hebben het gedaan en weten hoe aantrekkelijk het is.

Er zijn nog tientallen andere toepassingen van interacties om video die helpen een video beter te laten werken. Onze klanten profiteren ervan. Ontdek het ook!

...