Healthgames

Niet alle GPS gestuurde apps zijn navigatie hulpmiddelen.
Je hoeft immers niet altijd van A naar B; van A naar Z via G en X is ook leuk.

Een grote categorie apps heeft tot doel je te laten bewegen, je fitter te maken en dus gezonder.
Sommige apps doen dat door bewegen leuker te maken en je te motiveren vol te houden, andere apps meten en analyseren zo ongeveer alles: je bewegingen, je afgelegde afstand, je verbrandde energie, je gemiddelden, je topprestaties, je hartslag en nog veel meer. Serieuze sporters kunnen daar veel baat bij hebben.
Er zijn apps voor wandelen, hardlopen, skieën, schaatsen, fietsen, skaten, fitness, golf en zelfs vissen…

POI Creatives produceerde voor NISB de iPhone game: StraatGolf

StraatGolf is een levensechte, GPS gestuurde golfsimulator voor iPhone, iPad en iPod touch.

Aan het begin van het spel plaatst je telefoon 3 virtuele holes op de kaart. De laatste hole is je vertrekpunt, je loopt dus een rondje. Door met je telefoon te zwaaien met een gestrekte arm speel je de bal. Na het slaan zie je je golfbal over de kaart rollen in de richting van de eerste hole. Als je tenminste een beetje goed slaat; birdies, bogeys en slices, alles is mogelijk.

Straatgolf is sociaal
Daag je collega’s, vrienden of buren uit, want StraatGolf speel je met één tot vier spelers op dezelfde iPhone. Alleen op de iPhone heb je de optie om actief te spelen; je moet dan lopen naar de plaats waar je virtuele golfbal ligt om weer te kunnen slaan.

Er is ook een mogelijkheid om passief te spelen. Je kunt dan altijd slaan zodat je ook op je kantoor of in je huiskamer kunt spelen.

...