De Palmentuin – school voor theater in Rotterdam-Zuid

Ben jij dol op Theater en Entertainment? Zou je graag je creatieve talenten verder willen ontwikkelen? Lijkt het jou interessant om te leren wat er allemaal achter de schermen gebeurt? Dan is PT010 – De Palmentuin voor Theater dé school voor jou! De Palmentuin voor Theater start met ingang van aankomend schooljaar de specialisatie Theater/Entertainment, zowel op vmbo kader als mavo-niveau. In het eerste leerjaar krijg je wekelijks vijf klokuren een programma met allerlei onderwerpen die met theater te maken hebben.

On Stage en een Off Stage programma
Na de zomervakantie in 2020 starten er klassen met vakken als decorbouw, grime, kostuumontwerp, licht- en geluidstechniek en catering. Onmisbare zaken die een voorstelling of evenement mogelijk maken. Dus als jij wilt schitteren in de spotlights, zul jij je helemaal thuis voelen bij ons op school. Maar ook als je passie juist áchter het podium ligt, je kunt alle kanten op.

En dat alles zowel op kader- als op mavo niveau.

De school is opgezet in nauwe samenwerking met professionele partners zoals MT010 – De Mavo voor Theater, het Jeugdtheater Hofplein en het vlakbij gelegen theater Islemunda, Podium van IJsselmonde. Tot slot word je gedurende je hele schoolcarrière ondersteund door onze Dalton aanpak. Zo ontwikkel jij je bij ons op school op een prettige manier, stapje voor stapje voor op de overstap naar een mbo-opleiding die bij jou past.

Videoreportage
Op 16 januari vond de aftrap plaats met een kort theaterprogramma en de Rotterdamse wethouder van Onderwijs Said Kasmi.

De videoreportage van de opening is gebaseerd op een tekst van Spoken Word artiest Romano Haynes, zelf opgeleid aan de MBO Theaterschool, die na een dagje meelopen zijn indrukken op papier vatte.

Gerelateerde Berichten

...