De Hub winnaar ‘Wonen In De Toekomst’

En de winnaar van #Wonenindetoekomst is….. (tromgeroffel)……..

In februari besloot de jury de 50.000 euro van Havensteder nog even in de kluis te laten liggen en vroeg 3 inzenders hun plannen nader uit te werken. Die drie pitchen nu hun voorstel. Eén winnaar blijft over.
In deze film zie je wie en waarom.

De Hub is een demontabel, modulair woonsysteem waarin voorzieningen zijn opgenomen voor wooncomfort.

huren in plaats van bezitten
De Hub wordt gefinancierd door de leveranciers van energie, water en afvalverwerking. Ze gaan samen een joint venture aan waarbij ze eigenaar van het systeem en van de materialen blijven. De bewoners van de Hub sluiten een leasecontract af met de leveranciers en betalen voor wat ze gebruiken.
De vormgeving van de Hub is van hoog niveau. Naast functioneel en comfortabel is het aantrekkelijk vormgegeven. Hierdoor is de Hub een herkenbaar object dat qua look & feel, maar ook wat betreft functionaliteit te vergelijken is met een iPad: een drager voor verschillende applicaties. De onderdelen van de Hub worden centraal in een fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. De inbouw van de woning is gebruiker- en locatieafhankelijk en kan door lokale bouwers worden uitgevoerd.

Sharing economy
De Hub sluit aan bij de ontwikkeling dat de nieuwe generatie steeds meer bereid is te betalen voor gebruik in plaats van voor bezit. Je hebt geen auto nodig maar mobiliteit, geen lampen maar licht en geen boor maar een gaatje in de muur. Voorbeelden hiervan zijn: de sharing economy, turntoo concepten, spotify en netflix. Deze ontwikkelingen zijn geheel in lijn met het gedachtegoed van de circulaire economie waarbij de materialen van een product het eigendom blijven van de leverancier. Door te consumenten te laten betalen voor gebruik, wordt de leverancier getriggerd het product te onderhouden en te verbeteren. Wanneer het product niet meer voldoet kunnen de materialen worden hergebruikt.

Bekijk hier de inzending.

Gerelateerde Berichten

...