Crowdfunden doe je met een video

10 tweedejaars fotografen in opleiding bij de Fotovakschool Rotterdam hebben de opdracht gekregen een manier te verzinnen waarmee geld verdiend kan worden met fotografie. Businessplan, begroting, en marketingplan, alles moeten ze zelf doen, tot en met het regelen van een Kamer van Koophandel inschrijving en het definiëren van een samenwerkingsvorm.

De keuze viel op het maken van een fotoboek en dat door middel van crowdfunding aan de man of vrouw te brengen. Crowdfunding is de manier om je netwerk te activeren en een nieuw publiek te vinden voor jouw project. Na een grondige selectie viel de keuze op het platform Voordekunst.nl

Om de campagne overtuigend en persoonlijk te maken moest er een video komen. Ook die is door de studenten zelf bedacht en bij mij in de studio opgenomen en gemonteerd.
Het resultaat is op de Voordekunst.nl pagina te bewonderen.

Inmiddels hebben al 61 donateurs een bijdrage geleverd aan de realisatie van het boek. Op dit moment goed voor 40% van het benodigde bedrag. Halen ze het streefbedrag niet, dan wordt er niet uitgekeerd en worden de bedragen teruggestort op de rekening van de donateurs.

Update: het streefbedrag is met 105% gehaald, de fotografen kunnen aan de slag!

Bekijk ook de Facebook pagina van het project met daarop werk en biografieën van de 10 fotografen.

collage2

Gerelateerde Berichten

...