Corona pandemie: instrueer je personeel!

Sommige bedrijven hebben een vooruitziende blik. Eind 2008 besloot de risk-management afdeling van TNT een instructievideo te laten maken over de risico’s van een griep epidemie.

PANDEMIE
Als wereldwijde onderneming zijn zij bij een virusuitbraak extra kwetsbaar vanwege de talrijke contactmomenten van pakketbezorgers. De kans bestaat dat bezorgers in een vroeg stadium besmet raken en daarbij ook potentiële verspreiders zijn. De vogelgriep (H5N1) uitbraken van 2003 en 2004 en de Mexicaanse griep (H1N1) van 2009 leidde tot een set instructies van wereld gezondheidsorganisatie WHO.

INSTRUCTIEFILM
Op basis van die instructies maakten wij een video in 8 talen die werd verspreid op DVD en via het intranet van TNT. Nu, 11 jaar later is het verbazingwekkend hoe actueel deze film nog is. Voor Corona gelden dezelfde adviezen, alleen de ‘social distancing’ is nieuw.

TEKENFILM
De film is opgebouwd als eenvoudige animatie, voor het grootste deel op basis van bestaande iconen. Sommige iconen zijn speciaal ontworpen. Dat maakt de film universeel bruikbaar en begrijpelijk.
De animatie beeldtaal die we kozen zie je tot vandaag de dag nog vaak toegepast.

VOICE-OVER
Het was een eer om voor deze productie te mogen werken met een van de beste vrouwelijke voice-overs van Nederland. Ik ben heel kritisch op het inspreken van films, je kunt er een goede tekst ernstig mee verknallen, maar dit vind ik nog steeds een van de best ingesproken instructievideo’s die ik ooit maakte. Hulde aan Sjenka!

Gerelateerde Berichten

...