Beursnieuws: 4 reportages in 1 dag op DentalExpo

Zo, dat was een pittig dagje. In één dag vier korte nieuwsvideo’s produceren voor een digital magazine voor de mondzorg wereld.

Samen met Anita de Klerk van Dental Info filmden we op de eerste beursdag van de Dental Expo in de RAI. De stands waren nog nauwelijks opgeleverd. Hier en daar werd nog een laatste schroef gedraaid of banner opgehangen. Bij de exposanten voelde je gewoon de gespannen verwachtingen. Wat gaat er gebeuren als het publiek zo binnenstroomt?

Over de aanpak en inhoud van de filmpjes had Anita vooraf duidelijk gecommuniceerd met de adverteerders zodat iedereen wist wat we kwamen doen. Natuurlijk blijft er dan altijd nog genoeg te improviseren, maar dat maakt het werk juist leuk.

In sommige gevallen hebben we zelfs bijgedragen aan het scherp maken van de salespitch van de exposanten. Als relatieve buitenstaander luister je toch met een fris oor naar hun verhaal.

Dezelfde avond monteerden we de video’s en ontworpen we prikkelende thumbnails. Een haastklus die alleen kon slagen dankzij de goede planning. Leader, muziek en naamtitels stonden al klaar, evenals placeholder filmpjes op Vimeo zodat de site en nieuwsbrief al opgemaakt kon worden. Door het vervangen van de videofile in de back-end van Vimeo konden we eenvoudig de video ’s publiceren.

Rond middernacht was alles gereed, de video’s gecheckt door de klanten en kon de nieuwsbrief verzonden worden. Vele duizenden abonnees vonden hem ’s morgens bovenaan in de inbox bij de ochtendkoffie.

Cavex:

All Dent:

Straumann:

Praktijk App:

Vakbeurs voor mondzorgprofessionals
Dental Expo is een vakbeurs die bedoeld is voor alle mondzorgprofessionals, zoals tandartsen, (preventie)assistenten, mondhygiënisten, tandtechnici, orthodontisten, kaakchirurgen en praktijkmanagers. Op de beursvloer worden tal van (nieuwe) producten en diensten gepresenteerd.

Gerelateerde Berichten

...