Reinier van Vliet

Mobile technology specialist

Mijn naam is Reinier van Vliet. Ik heb Proof of concept opgezet en werk nauw samen met graphic designers, fotografen, copywriters en programmeurs om naast de relatief kleine projecten ook grote opdrachten binnen de gewenste tijd te kunnen opleveren.

Reinier toen
Ik programmeer al sinds ik 12 jaar oud ben. Voor de kenners: ik maakte ‘coole’ effecten en demo’s op de Amiga in Assembler wat al snel overging in het maken van spellen. Voor de leek: wat ik toen deed is niet te vergelijken met de huidige techniek maar ik vond het toen al leuk om demo’s en spellen te maken voor op de computer.
Uiteindelijk kon ik van mijn hobby daadwerkelijk mijn werk maken en ben ik begonnen met het maken van multimedia titels voor CD-I. Daarna heb ik met heel veel plezier spellen gemaakt bij Lost Boys Games (nu Guerilla Games) voor de bekende Nintendo Gameboy Advance.
Van hieruit was het een kleine stap naar het maken van spellen en apps voor onder andere de PocketPC, Brew en Blackberry. Mijn kennis heb ik uitgebreid met de technische kant van mobiele advertenties zoals het bouwen van SMS- en MMS-servers voor onder andere Vodafone.

Reinier nu
Al deze ervaringen kan ik nu samenvoegen en gebruiken voor mijn grootste interesse: het maken van apps voor mobiel en tablets. Bij één van mijn laatste opdrachten heb ik bijvoorbeeld met veel plezier meegewerkt aan een app voor de ING.

Methode
In de praktijk heb ik gemerkt dat Agile Methodology het beste werkt. Oplevering gaat hierbij in smalle stappen waardoor je feedback sneller kan verwerken en onnodige kosten kan voorkomen.
Proof of concept werkt ook graag op deze manier!

Meer Partners